Mads Pedersen na opgave in Tour: “Ga me nu focussen op Olympische Spelen”
zaterdag 6 juli 2024 om 12:52

Mads Pedersen na opgave in Tour: “Ga me nu focussen op Olympische Spelen”

Zoek niet langer naar Mads Pedersen deze Tour de France. De gehavende Deen, die in de vijfde etappe ten val kwam, stapt niet meer op voor rit acht. Voor de camera van ITV Cycling vertelde hij dat hij zijn focus nu zal verleggen naar de Olympische Spelen in Parijs.

“We hebben allen de val gezien”, begon Pedersen. “Ik kwam tegen de hekken aan met mijn rechterschouder. We hebben meteen foto’s laten maken. Het was niet helemaal duidelijk of er wel of niet een breuk was. Onze dokter zei dat er mogelijk een breuk kon zijn die we pas na een week of zo zouden kunnen zien, maar hij gaf aan dat ik door kon gaan, zolang de pijn te verdragen was.”

“Alleen de ploegleiding was niet onder de indruk van mijn houding op de tijdritfiets gisteren. Ze hadden nog nooit zoiets lelijks gezien”, lachte de renner van Lidl-Trek. “Het management, de ploegleiders en de dokters hebben met me gesproken. Ze hebben me verteld dat er belangrijkere doelen zijn dan de komende dagen doorvechten om misschien twee sprints te doen. De Olympische Spelen zijn belangrijker. Het is moeilijk om te schakelen, vooral omdat ik hard gewerkt heb om op mijn best te zijn. Maar nu is de koers voorbij en ga ik me focussen op de Olympische Spelen.”

Voldoende tijd tot OS
Mocht er inderdaad nog een breuk aan het licht komen, vormt dat dan ook niet een probleem voor die Olympische Spelen? “Dat is waarom we hier stoppen. Het is zeker niet helemaal gebroken. Ik heb ook wat spierschade daar. Het is gezwollen en compleet blauw. Dat is waarom we stoppen. Ik kan zeker een week rust nemen en vervolgens weer in mijn eentje fietsen. In mijn eentje kan er normaal gesproken niets gebeuren. Er is dan nog voldoende tijd om in topvorm naar de Olympische Spelen te gaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.