Biniam Girmay draagt tweede zege op aan ouders: “Voelde mij super, trots op zege in groene trui”
foto: Cor Vos
zaterdag 6 juli 2024 om 17:49

Biniam Girmay draagt tweede zege op aan ouders: “Voelde mij super, trots op zege in groene trui”

Biniam Girmay heeft zijn tweede ritzege ooit in de Tour de France opgedragen aan zijn vader en moeder. De kopman van Intermarché-Wanty was in de achtste etappe naar Colombey-les-Deux-Églises sneller dan Jasper Philipsen en Arnaud De Lie op een oplopende aankomst. “Ik weet niet meer wat ik moet zeggen na mijn tweede zege. Ik wil de ploeg bedanken voor alles”, reageert Bini in een eerste reactie.

“Deze zege wil ik opdragen aan mijn moeder en mijn vader. Zij geloofden in mijn en gaven mij alle steun om wielrenner en prof te worden. Ik wil mijn familie bedanken, ik ben heel trots”, aldus Girmay na afloop. De oplopende aankomst lag hem als gegoten. “Daarom won ik ook”, lacht hij. “Ik heb het liefst dit soort sprints. Als het echt vlak is, dan zijn de andere renners groter. Zij kunnen dan meer watts trappen, maar dit is heel mooi. Ik zat in het perfectie wiel en kreeg een goede lead out.”

Het was een kletsnatte dag en dat merkte Girmay vroeg in de rit al. “Ik voelde mij niet supergoed door het weer, maar daarna kwam ik er doorheen en voelde ik mij super. Ik reed mijn beste sprint”, blikt hij terug. “De aanloop naar de finale ging heel snel. Ik voelde daar mijn benen al, omdat er tegenwind stond. Daar begon onze lead out op 1 kilometer van de finish. Ik voelde daar dat mijn benen explodeerden, maar wist dat dat dan ook bij de rest zou zijn. Ik wist toen dat het mijn dag ging worden.”

“Ik moet ook Cofidis bedanken voor hun lead out”, grapt hij. “En daarna was het een mooi gevecht met Philipsen, en won ik. Ik ben trots om hier te winnen in de groene trui. Dat gebeurt niet zo heel vaak. Mijn eerste doel was om een rit te winnen, en om nu in de groene trui te winnen. Ik ben bijna door mijn dromen heen. Als dit zo blijft tot in Nice, ook al win ik niet meer, dan ben ik heel blij.”

foto: Cor Vos

PNT
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.