Slotrit Ronde van Oostenrijk wordt eerbetoon aan overleden André Drege
zondag 7 juli 2024 om 10:30

Slotrit Ronde van Oostenrijk wordt eerbetoon aan overleden André Drege

Een dag na het overlijden van de Noorse renner André Drege zal de slotetappe van de Ronde van Oostenrijk niet doorgaan. Op verzoek van de nabestaanden en het team van Drege zal er een eerbetoon plaatsvinden.

Daags na de noodlottige valpartij van André Drege in de afdaling van de Großglockner heeft de organisatie van de Ronde van Oostenrijk besloten dat er vandaag niet gekoerst zal worden van Kufstein naar Kühtai.

De renners zullen vandaag om 10.15 uur samenkomen in Kufstein. Om elf uur zal het peloton eerst een minuut stil zijn ter nagedachtenis aan Drege, om vervolgens een geneutraliseerde lus in Kufstein af te werken ter ere van de 25-jarige Noor. Vervolgens trekken de renners en ploegen met de wagens en teambussen naar Tufles, waar een condoleancestoet zal gereden worden tot in Igles.

Herdenkingsrit
Thomas Pupp, de wedstrijdleider, nam deze beslissing niet alleen: “Samen met de ploegleiders en coureurs hebben we besloten de etappe van vandaag niet te rijden en in plaats daarvan een geneutraliseerde rit te houden ter nagedachtenis aan André Drege. De herdenkingsrit was de uitdrukkelijke wens van André’s vader, de ploeggenoten van André en zijn hele team.”

“We geven de hele wielerfamilie de kans om samen te verwerken wat er is gebeurd en om André Drege te herdenken. Ons hele organisatieteam is geschokt door dit tragische ongeval. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de familieleden van André en zijn Coop-Repsol-team, in deze moeilijke tijden.”

Filippo Ganna kwam zaterdag als eerste over de streep in de Ronde van Oostenrijk, maar achteraf was het een etappe die er niet meer toe deed. De voorlaatste rit werd overschaduwd door de dood van André Drege. De renner van Coop-Repsol zat in de kopgroep van de dag in de Tour of Austria en kwam met voorsprong over de hoogste klim van de dag, de Hochtor.

Drege kwam in de afdaling van de beroemde beklimming van de Großglockner echter ten val en liep daarbij dodelijke verwondingen op. Medische hulp kon het leven van de 25-jarige renner niet meer redden. Op sociale media delen veel profploegen en organisaties hun condoleances en medeleven met de nabestaanden van Drege en met zijn collega’s binnen het team van Coop-Repsol.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.