Primoz Roglic overleeft gravelrit: “Drie jongens momenteel sterker, maar ik ga nog kansen krijgen”
foto: Cor Vos
maandag 8 juli 2024 om 08:07

Primoz Roglic overleeft gravelrit: “Drie jongens momenteel sterker, maar ik ga nog kansen krijgen”

Primoz Roglic kwam een paar keer in de verdrukking tijdens de gravelrit van de Tour de France. Toch verloor de kopman van BORA-hansgrohe uiteindelijk geen tijd op de concurrentie. “Ze rijden heel sterk, maar ik zal zeker nog kansen krijgen”, concludeerde hij naar afloop voor de camera van FloBikes.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Roglic denkt dat zijn ervaring hem geholpen heeft in de gravelrit. Hij reed een paar keer op achterstand, maar keerde telkens weer terug. “Natuurlijk helpt mijn ervaring. Op mijn leeftijd ben je te oud om nerveus te zijn”, glimlachte de 34-jarige renner. “Ik bedoel: je moet kalm blijven. En iedereen heeft geweldig werk gedaan. De rit ligt nu achter ons, nu moeten vooruitkijken naar de volgende etappes.”

De Sloveen heeft nog niet vaak dergelijke ritten meegemaakt. “Ik begon ooit met fietsen op de weg. Nu doen we soms kasseien, soms zelfs gravel. Er komen steeds nieuwe ervaringen bij. Het is leuk om daar onderdeel van te zijn.”

Blij en trots
Roglic staat op dit moment vierde in de Tour de France. Zijn achterstand op geletruidrager Tadej Pogacar bedraagt een minuut en 36 seconden. “Ik ben zeker blij en trots met de plek waar ik sta”, kijkt hij terug op de eerste week. “Ik heb alles gegeven wat ik in me had. De jongens die voor me staan, zijn momenteel gewoon sterker. Maar er komen nog twee weken, hè. Ik moet gewoon gezond blijven. Dan gaan er zeker nog kansen komen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.