Mathieu van der Poel piloteert Philipsen naar winst: “We waren ontzettend gemotiveerd”
Philipsen en Van der Poel omhelsen elkaar na de finish - foto: Cor Vos
dinsdag 9 juli 2024 om 18:15

Mathieu van der Poel piloteert Philipsen naar winst: “We waren ontzettend gemotiveerd”

In de eerste massasprints in de Tour de France wilde het maar niet lukken voor Alpecin-Deceuninck en Jasper Philipsen, maar vandaag viel alles op zijn plek. De Belg snelde in Saint-Amand-Montrond naar een bevrijdende overwinning, na een fantastische lead-out van zijn ploeg en in het bijzonder Mathieu van der Poel.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De wereldkampioen wist met een indrukwekkende machtsontplooiing Phillipsen in een ideale positie af te zetten. De Belg wist het werk van zijn ploeggenoten vervolgens met verve af te ronden en zo heeft Alpecin-Deceuninck eindelijk zijn eerste ritzege in deze Tour de France beet.

“Ik heb al een paar keer gezegd dat vorig jaar bijna elke sprint een succes was en perfect verliep, maar dat is niet altijd het geval”, vertelde Van der Poel na afloop bij de NOS. “Vandaag waren we allemaal ontzettend gemotiveerd. Er komen nog maar weinig kansen voor ons als ploeg. Ik ben blij dat we ons ritje nu meepakken.”

Geweldig werk
“We deden met de ploeg geweldig werk door telkens heel goed van voren te zitten bij de bochten. Het was tricky en we wisten dat we daar van voren moesten zitten, wat ook goed lukte. Dat Jasper het uiteindelijk afmaakt, is perfect”, liet de sprintaantrekker na afloop ook nog weten aan Eurosport.

De winnaar van de dag, Philipsen, kende een turbulente eerste Tourweek. Toch bleef hij rustig en gemotiveerd voor de resterende sprintetappes. “Ik heb niet veel met Jasper gepraat. Hij moest niet aan zichzelf twijfelen en gewoon zijn spurt aangaan op het moment dat hij voelde dat het kon”, aldus Van der Poel.


Bekijk hier de nieuwe WielerFlits Update

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.