Biniam Girmay strandt op dichtste ereplaats: “Toch ben ik absoluut superblij”
dinsdag 9 juli 2024 om 20:24

Biniam Girmay strandt op dichtste ereplaats: “Toch ben ik absoluut superblij”

Biniam Girmay toonde zich na afloop van de sprint in Saint-Amand-Montrond een gelukkig man. De groenetruidrager stond tot voor kort vooral bekend als een man die het moest hebben van de lastige aankomsten, maar ook in het vlakke kan hij nu dus scoren. Girmay strandde op de tweede plaats na Jasper Philipsen.

“Ik ben absoluut superblij”, klinkt het in het flashinterview bij de Eritreeër. “Het was een snelle, maar vlakke sprint. Iedereen was heel fris. Met mijn fysieke kwaliteiten toch tweede eindigen, voelt bijna als een overwinning aan op deze aankomst.”

Al gebeurt dat volgens Girmay niet toevallig. “Algemeen gezien ben ik wellicht niet in de beste vorm van mijn leven, maar mijn niveau blijft maar groeien. In de vlakke sprints is het wél mijn beste niveau ooit. Dat voel ik in de benen, ik daarin op mijn best ben. Ik heb dit jaar extra hard gewerkt om goed te zijn in die vlakke sprints. Dat ik mezelf daarin nu het goed zie doen, maakt me heel trots.”

Bovendien beperkt Girmay zo de schade in het puntenklassement. Philipsen nadert wel op 74 punten, maar dat is nog altijd een groot verschil. “Deze tweede plaats leverde me ook heel wat punten op, Jasper komt niet heel veel dichter en voor de volgende dagen komen er geen vlakke sprints meer aan. Zo heb ik een goede optie om weer wat extra punten te nemen. Ik ben dus superblij.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.