Tour 2024: TotalEnergies slachtoffer van fietsendiefstal
Anthony Turgis heeft momenteel geen fiets meer - foto: Cor Vos
donderdag 11 juli 2024 om 12:00

Tour 2024: TotalEnergies slachtoffer van fietsendiefstal

Een flinke domper voor TotalEnergies voorafgaand aan de twaalfde etappe van de Tour de France. De Franse ploeg is in de nacht van woensdag op donderdag het slachtoffer geworden van fietsendiefstal. Er zijn liefst elf Enve-fietsen meegenomen.

Met name de belangrijkste fietsen van Anthony Turgis en Thomas Gachignard werden gestolen. Turgis – die TotalEnergies al een ritzege wist te bezorgen in deze Tour in de gravelrit rond Troyes – heeft geen reservefiets meer.

De monteurs van de ploeg beschikken nog wel over reserveframes en zijn druk bezig om alles in orde te krijgen voor de start van de twaalfde rit naar Villeneuve-sur-Lot. De officiële start wordt gegeven om 12.50 uur. De formatie rekent op de hulp van rivaliserende teams.

Onderzoek
Er is inmiddels een klacht ingediend bij de lokale politie. Er is ook al een onderzoek gestart door de rijkswacht. De financiële schade loopt op richting de 154.000 euro. Er werden – naast de elf fietsen – ook gereedschapskisten gestolen.

“Dit is wel vervelend, maar de renners raken er niet door van slag. We hebben nog fietsen op voorraad”, laat Jean-René Bernaudeau, de teammanager, weten aan RCM Sport. “Het is vooral vervelend dat we nu niet meer beschikken over de gereedschapskisten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.