Tour 2024: Gele trui Tadej Pogacar betrokken bij valpartij in openingsfase
foto: Cor Vos
donderdag 11 juli 2024 om 13:44

Tour 2024: Gele trui Tadej Pogacar betrokken bij valpartij in openingsfase

Het peloton in de Tour de France werd vroeg in de twaalfde etappe opgeschrikt door een valpartij. Er waren de nodige renners bij betrokken, maar de grootste naam was toch echt Tadej Pogacar. De Sloveen stapte echter al snel weer op de fiets en kwam ogenschijnlijk met de schrik vrij.

Bij het formeren van de vroege vlucht – op zo’n 180 kilometer van de finish in Villeneuve-sur-Lot – kwam het peloton opeens tot stilstand. Heel wat renners gingen tegen de vlakte. De aandacht ging meteen uit naar Tadej Pogacar, die er ook bij stond. Het is onduidelijk of de kopman van UAE Emirates ook echt is gevallen, of dat hij alleen mechanische assistentie nodig had na de val.

De geletruidrager sprong in ieder geval weer snel op zijn fiets en werd door Adam Yates teruggebracht naar het peloton. Niet veel later zagen we Pogacar alweer in een geanimeerd gesprek met een collega-wielrenner. De leider in het klassement lijkt met andere woorden met de schrik te zijn vrijgekomen.

Jonas Rickaert was er erger aan toe bij de val. De sprintaantrekker van Jasper Philipsen bleef lang zitten op het wegdek, maar de Belg van Alpecin-Deceuninck stapte dan toch weer op zijn fiets. Ook Italiaans kampioen Alberto Bettiol, Geraint Thomas en Amerikaans kampioen Sean Quinn waren betrokken bij de crash, maar konden hun weg tevens weer vervolgen.


Ben je niet in staat om de twaalfde etappe te kijken? Dan kan je altijd terecht in het WielerFlits Liveblog!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.