Met fietslengtes! Oppermachtige Lotte Kopecky sprint naar ritwinst in Giro d’Italia Women 
foto: Cor Vos
donderdag 11 juli 2024 om 14:35

Met fietslengtes! Oppermachtige Lotte Kopecky sprint naar ritwinst in Giro d’Italia Women 

Lotte Kopecky heeft de vijfde etappe van de Giro d’Italia Women op haar naam geschreven. De renster van SD Worx-ProTime was veruit de snelste in een massasprint. Chiara Consonni werd tweede, Arlenis Sierra derde.

De vijfde etappe van de Giro d’Italia Women was 108 kilometer lang en ging van Frontone naar Foligno. In het eerste deel van de etappe liep het gestaag omhoog, maar in het tweede deel van de rit ging het vooral naar beneden. Het leek een dag voor de snelle vrouwen, en dus was er niet al teveel animo voor de vroege vlucht. Cristina Tonetti (Laboral Kutxa-Fundación Euskadi) was een van de weinigen die wat probeerde. De Italiaanse reed eventjes voor de meute uit, maar werd al snel weer teruggepakt.

Eenlingen in de aanval
Haar landgenote Alessia Vigilia was de volgende die ten aanval trok, maar ook de renster van FDJ-SUEZ wist slechts enkele kilometers voorop te blijven. Hetzelfde lot was Ana Vitória Magalhães (Bepink-Bongioanni) beschoren. Ondertussen was er wel een opgave te melden van Elisa Balsamo. De voormalig wereldkampioene kampte met een amandelontsteking en kon haar weg niet vervolgen.

Jaskulska – foto: Cor Vos

De volgende die begon aan een solo, Marta Jaskulska (CERATIZIT-WNT), hield langer stand dan Tonetti, Vigilia en Magalhães. De Poolse ging op 35 kilometer van het einde in de aanval en bleef voorop tot acht kilometer voor het einde. Daarna maakten de ploegen zich op voor een sprint.

Kopecky met overmacht
Bij het ingaan van de laatste kilometer, had EF Education-Cannondale de kop. Nog voor de laatste bocht nam SD Worx-ProTime echter over. Kopecky werd perfect afgezet door Barbara Guarischi en won met overmacht. Dankzij haar ritzege deed de kopvrouw van SD Worx-ProTime ook goede zaken voor het algemeen klassement. Ze nadert leidster Elisa Longo Borghini nu tot op drie seconden.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.