Tiesj Benoot over waaier-actie Visma | Lease a Bike: “Als je niet meedoet, zit je erachter”
vrijdag 12 juli 2024 om 18:24

Tiesj Benoot over waaier-actie Visma | Lease a Bike: “Als je niet meedoet, zit je erachter”

Het was vrijdag de hele dag koers in de Ronde van Frankrijk. Voor Tiesj Benoot van Visma | Lease a Bike kwam dat niet als een verrassing. “We hadden dit wel verwacht”, zei hij na afloop tegen WielerFlits.

“Toen we gisteren de weersvoorspellingen zagen, hadden we ons er al op ingesteld”, aldus de Belg. Dat was te zien. Visma | Lease a Bike gooide het op een gegeven moment zelf op de kant. En dat terwijl er toch een zwaar Pyreneeën-weekend voor de deur staat. Vanwaar deze actie? “Als je niet meedoet, zit je erachter. Op het moment dat het voor een tweede keer splitste, op zestig kilometer van de finish, zat ik zelf wat te ver. Stel dat je daar met Jonas zit, dan is het alle hens aan dek. Als je met Jonas rondrijdt, moet je altijd en overal vooraan zitten.”

Benoot en Visma | Lease a Bike hadden het geloof dat de waaiers tot het einde konden dragen. “Zeker. Waarom niet? Ik denk dat we ook maar met een half peloton gesprint hebben.” In die sprint eindigde Wout van Aert als tweede. “Ja, spijtig. Het was echt een rit voor Wout. Het was een heel lastige dag en dan een sprint met een kleiner peloton. Dat is iets wat hem perfect ligt. Maar ik denk dat het over het algemeen een goede rit voor ons was, alleen spijtig voor Wout.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.