zaterdag 13 juli 2024 om 18:39

Remco Evenepoel: “Ik toon dat ik behoorlijk kort bij het niveau van Vingegaard kom”

Video Remco Evenepoel zag in de bergrit naar Pla d’Adet de waardeverhoudingen van de afgelopen weken weer bevestigd worden. De Belg van Soudal Quick-Step besloot de rit als derde, dezelfde positie die hij bekleedt in het algemeen klassement.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik heb zo lang mogelijk gevolgd en een beetje tijd verloren, maar ook een beetje tijd gewonnen op de rest. Wat positief is”, maakte Evenepoel achteraf de balans op voor de camera van WielerFlits. “Dit zijn de waardeverhoudingen. Ik toon dat ik behoorlijk kort bij het niveau van Jonas Vingegaard kom. Oké, hij rijdt mij er wel af, maar misschien is het morgen aan mij om hem eraf te rijden. Het is dag per dag vechten, blijven werken en hopen dat ik die podiumplaats kan behouden.”

Wat dacht Evenepoel toen hij Adam Yates zag aanvallen? “Ik maakte me niet meteen zorgen. Ik wist meteen dat het een schans was om Tadej Pogacar af te schieten. Zeker omdat er nog een stukje met vlakker terrein kwam. Tadej kwam daar net aansluiten bij Yates en ging erover. Het was een goed plan dat ze hebben uitgevoerd, zeker om Visma | Lease a Bike onder druk te zetten. Het was een goed resultaat voor hen.”

Steeds meer komt Covid-19 weer opzetten in het peloton. Is dat iets wat Evenepoel – die vorig jaar met corona moest opgeven in de Giro – afschrikt? “Zolang de renners niet écht ziek zijn, is de regel dat ze mogen blijven doorkoersen. Ik heb het vorig jaar meegemaakt, maar liever geen tweede keer. Zeker met de mooie wedstrijd die ik aan het rijden ben. Ik ben momenteel goed op weg voor het podium. Hopelijk pakt het beestje me niet en kan ik verder blijven doen.”

Ploegleider Tom Steels: “We komen dichter en dichter bij het podium”
Ook ploegleider Tom Steels toonde zich tevreden. “Het was een goede dag, Remco heeft bewezen dat hij top 3-waardig is. Hij was weer goed. Het was geen gemakkelijke etappe, zeker de slotklim was heel lastig. Hij zat tegen zijn grenzen aan, maar is lang blijven volgen. Het was een gevecht tegen zichzelf, maar de concurrentie rijdt iets rapper.”

Volgens Steels komt Evenepoel nu op podiumkoers. “Als iedereen goed blijft herstellen, recupereren of geen echt slechte dag heeft, dan zijn dit de mannen die voor de top 5-plaatsen blijven strijden. De rit van morgen moeten we nog goed doorkomen en dan kunnen we terug gaan rusten. We komen dichter en dichter, het podium zit er zeker in.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.