UAE Emirates is op zijn hoede voor tweede Pyreneeënrit: “Er ligt elke dag gevaar op de loer”
foto: Cor Vos
zondag 14 juli 2024 om 12:09

UAE Emirates is op zijn hoede voor tweede Pyreneeënrit: “Er ligt elke dag gevaar op de loer”

Tadej Pogacar en UAE Emirates kwamen zaterdag in de eerste etappe door de Pyreneeën als grote winnaars uit de strijd, maar vandaag volgt er weer een loodzware dag door de bergen. Op de Franse nationale feestdag volgen vijf gecategoriseerde beklimmingen en in totaal ruim 5000 hoogtemeters. En dus is teammanager Mauro Gianetti op zijn hoede.

“We staan er heel goed voor als ploeg, maar elke etappe is gevaarlijk”, blikt Gianetti met de NOS vooruit op de laatste etappe voor de tweede rustdag. “Jonas (Vingegaard, red.) is een geweldige renner en kampioen, net als Remco Evenepoel. Er ligt elke dag gevaar op de loer. We moeten elke dag gefocust en fit zijn. Dat is het belangrijkste.”

Wat verwacht de oud-renner van de tweede en laatste rit door de Pyreneeën? “Vandaag is een andere etappe dan die van gisteren. Het gaat meteen van bij de start bergop”, liet hij nog weten aan Eurosport. “De renners die meegaan in de ontsnapping zijn nu waarschijnlijk de klimmers. De jongens die gisteren in de aanval waren, zijn meer renners voor de vlakke ritten en sprints.”

“Het was kortom geen ideale kopgroep om het uit te houden tot de finale. Het duurde voor de vlucht bovendien ook te lang om weg te rijden. Vandaag heeft de vlucht misschien meer kans van slagen, maar aan de andere kant zal de strijd om de gele trui ook weer losbarsten op de laatste klim”, doelt Gianetti op de slotklim naar Plateau de Beille.

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.