Patrick Lefevere hint op komst Schachmann en deelt twee contractverlengingen uit
Foto: Cor Vos
donderdag 1 augustus 2024 om 13:58

Patrick Lefevere hint op komst Schachmann en deelt twee contractverlengingen uit

Ploegmanager Patrick Lefevere heeft aan de Ierse journalist Daniel Benson een update gegeven over de situatie van zijn ploeg Soudal Quick-Step in 2025. Het Belgisch WorldTeam is zeer actief op de transfermarkt en werkt onder andere aan de klimkern rond Remco Evenepoel.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

In dat opzicht bevestigde Lefevere eerder al de komst van Valentin Paret-Peintre, maar hij gaat nu ook bij Red Bull-BORA-hangrohe shoppen. “Maximilian Schachmann zit in de pijplijn. Hij komt waarschijnlijk naar de ploeg. Ik heb een boontje voor hem. Hij heeft twee zware jaren gehad, was ziek, maar ik ken hem nog van in de eerste jaren van zijn carrière. Hij is een goede renner en een aangename persoon.”

Contractverlengingen
Kasper Asgreen verlaat de ploeg dan weer, volgens Lefevere voor Tudor. Ook Fausto Masnada gaat weg, maar over Julian Alaphilippe is nog geen beslissing genomen. Wél is zeker dat Gianni Moscon en Casper Pedersen langer mogen blijven van de ploegbaas. De Italiaanse beloftekampioen in het tijdrijden, Andrea Raccagni Noviero, zet dan weer de stap van de belofteploeg van Soudal Quick-Step naar de profs.

“Gianni blijft voor waarschijnlijk twee jaar langer. Hij wilde vorig jaar stoppen met koersen omdat hij zo teleurgesteld was in zijn vorige ploeg Astana Qazaqstan. Zijn manager vertelde me toen dat als hij niet naar onze ploeg kon komen, hij zou stoppen. Moscon was een heel goede renner in de Tour. Hij reed aan het minimumloon, maar als beloning krijgt hij nu een tweejarig contract.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.