Demi Vollering kent ploeggenoten die haar aan Tourwinst moeten helpen, geen Lotte Kopecky
Foto: Cor Vos
dinsdag 6 augustus 2024 om 19:51

Demi Vollering kent ploeggenoten die haar aan Tourwinst moeten helpen, geen Lotte Kopecky

Demi Vollering krijgt in de Tour de France Femmes zes sterke helpers rondom zich. Voor SD Worx-Protime is de Tour de France Femmes dit jaar extra speciaal, omdat Rotterdam in eigen land de Grand Départ mag hosten.

Vollering krijgt sterke hardrijders als Blanka Vas, Niamh Fisher-Black, Mischa Bredewold, Christine Majerus en Barbara Guarischi rond zich, maar ook sprintster Lorena Wiebes. Wereldkampioene Lotte Kopecky is er zoals eerder aangekondigd niet bij. Zij maakte van de Olympische Spelen een groot doel, zowel de wegrit als de baanevenementen die deze week nog plaatsvinden. De combinatie met de Tour werd zo onmogelijk.

“Ons doel is duidelijk: de Tourzege van Demi verdedigen”, aldus sportief manager Danny Stam in een persbericht van de ploeg. “De Grand Départ in Nederland is voor ons extra leuk, want dat is onze thuisbasis. De Tour is dit jaar ook opnieuw uitdagend. Enerzijds zijn er de snelle vlakke parcours, waar het waaiergevaar om de hoek loert. Daarna wordt het heuvelachtig met de etappe naar Luik, die een kopie is van de finale van Luik-Bastenaken-Luik. Daar zal het kaf van het koren gescheiden worden. Na de tussenrit, waarin alles kan gebeuren, gaat het richting de Alpen met twee lastige klimritten.”

Eindzege primeert
Vorig jaar wist de ploeg Demi Vollering naar haar eerste Tourwinst te loodsen. “Demi is de absolute leidster van onze selectie. Ze heeft een mooie evolutie doorgemaakt en behoort tot de wereldtop. Ze is een stuk volwassener geworden in haar manier van koersen. Haar vertrouwen in haar eigen kunnen in het hooggebergte is groot. Ze is goed omringd met deze groep. Demi kan erop rekenen dat ze een selectie om haar heen heeft die volledig voor die tweede Touroverwinning op rij wil gaan”, zegt Stam vol vertrouwen.

Eteppewinst wordt zo van ondergeschikt belang. “Het klopt dat er een aantal ritten binnen Demi’s mogelijkheden liggen, maar we gaan niet kijken of en hoeveel ritten we met haar kunnen winnen. Het hoofddoel mag niet in gevaar komen: de gele trui op l’Alpe d’Huez. Dat moet onze focus zijn. Lorena is ons speerpunt in de vlakke sprintetappes. De groene trui is ook niet meteen onze focus, maar als Lorena er plots echt goed voorstaat, zullen we hem ook niet zomaar laten schieten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.