Merijn Zeeman ziet Van Aert naar zege sprinten: “Enorme opluchting voor hem”
foto: Cor Vos
maandag 19 augustus 2024 om 18:25

Merijn Zeeman ziet Van Aert naar zege sprinten: “Enorme opluchting voor hem”

De aanhouder wint: Wout van Aert kon maandag in de derde etappe van de Vuelta a España eindelijk weer eens een zegegebaar maken. De Belg rekende in de sprint af met zijn concurrenten. Binnen het kamp van Visma | Lease a Bike is men uiteraard zeer tevreden, zo ook Merijn Zeeman.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De sportief manager keek na afloop met Eurosport terug op de winnende sprint van zijn poulain. “Voor Wout is dit wel een enorme opluchting, na alles wat er is gebeurd (doelt op de zware val in Dwars door Vlaanderen en zijn revalidatie, red.) en tweede plekken in de Tour de France. Hij keek hier erg naar uit.”

Zeeman zag onderweg ook een zeer sterke Visma | Lease a Bike-ploeg, in dienst van de kopman. “De jongens waren echt vastberaden om het – in deze warme omstandigheden – in een sprint te laten uitdraaien. Robert (Gesink, red.) heeft echt geweldig werk geleverd. Net als alle andere renners.”

Blijdschap na de finish – foto: Cor Vos

Groene missie
Voor Van Aert is het pas de eerste keer dat hij deelneemt aan de Vuelta, maar op dag drie is het dus al raak. “In de winter was er al een plan om met Wout naar de Vuelta te gaan, normaal in combinatie met de Giro d’Italia”, aldus Zeeman. “Na de revalidatie was het de vraag of het nog haalbaar was in combinatie met de Tour.”

“Wout wilde erg graag aan de start verschijnen van deze Vuelta. Hij ziet de ronde niet als voorbereidingskoers, maar wil gewoon vol koersen. Een etappe winnen was het eerste doel, maar ook de puntentrui is een groot doel. Hij zal er elke dag voor vechten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.