Kaden Groves toch langer in dienst van Alpecin-Deceuninck
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 20 augustus 2024 om 14:06

Kaden Groves toch langer in dienst van Alpecin-Deceuninck

Kaden Groves zal de komende jaren toch gewoon uitkomen voor Alpecin-Deceuninck. De Australische sprinter heeft zijn aflopende contract bij de Belgische formatie met twee jaar verlengd en ligt nu tot eind 2026 onder contract bij de ploeg van de gebroeders Philip en Christoph Roodhooft.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Groves werd de laatste weken nadrukkelijk in verband gebracht met Astana Qazaqstan, maar dat verhaal gaat niet door.  Alpecin-Deceuninck heeft middels een persbericht naar buiten gebracht dat hij de ploeg langer trouw blijft. “Ik kan niet wachten om mijn avontuur bij deze ploeg voort te zetten”, is Groves in zijn nopjes. “Ik voel me hier thuis en haal in het shirt van Alpecin-Deceuninck mijn beste niveau.”

“Ik weet dat ik bij deze ploeg kan rekenen op de beste mensen, zowel op als naast de fiets”, vervolgt de 25-jarige renner, die momenteel bezig is aan zijn tweede seizoen voor Alpecin-Deceuninck. “Mijn persoonlijke ambities komen overeen met de ambities van de ploeg. Ik wil in de toekomst graag mijn droom najagen en dat is het winnen van een etappe in alle grote rondes. Maar ik ben ook zeer ambitieus voor de voorjaarsklassiekers.”

Kaden Groves won afgelopen zondag nog een rit in de Vuelta – foto: Cor Vos

Groves besloot in de winter van 2022 het toenmalige Team BikeExchange-Jayco te verlaten voor Alpecin-Deceuninck en deze overstap heeft hem geen windeieren gelegd. Hij boekte tot dusver acht overwinningen namens de Belgische formatie, met ritzeges in de Ronde van Catalonië (2x), Giro d’Italia (1x) en de Vuelta a España (4x). Ook was hij vorig jaar de beste in de Volta Limburg Classic.

Verantwoording
In een eerder artikel hebben wij gebracht dat Groves zou overstappen naar Astana. Dat bericht, wat we hebben overgenomen uit andere media, bleek niet te kloppen. Om die reden is het artikel teruggetrokken.
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.