Lennert Van Eetvelt blikt vooruit op zware bergrit: “Het zal een lange dag worden”
zondag 25 augustus 2024 om 13:02

Lennert Van Eetvelt blikt vooruit op zware bergrit: “Het zal een lange dag worden”

Voor de renners met klassementsambities in de Vuelta a España staat vandaag een cruciale etappe op het programma. In de negende rit trekken de coureurs via drie zware beklimmingen – en bijna 4.500 hoogtemeters – naar Granada. Maar wat mogen we nu verwachten van de strijd tussen de klassementsrenners?

VTM vroeg het voor de start aan Lennert Van Eetvelt, de Belgische rondehoop in deze Vuelta. “Ik kan het moeilijk inschatten, maar het is de dag voor de rustdag. Er zijn veel renners die denken dat ze zich vandaag helemaal kunnen leegrijden. Het zal dus niet makkelijk worden.”

Van Eetvelt staat momenteel zesde in het klassement, op 5’15” van leider Ben O’Connor. De rode trui lijkt dus buiten zijn bereik, maar de jonge Belg heeft wel zicht op de witte jongerentrui. Het verschil met Antonio Tiberi is namelijk slechts vijftien seconden. “Het zou mooi zijn om de trui te pakken, maar Tiberi was gisteren ook zeer sterk. Het is spijtig dat ik hem gisteren niet kon pakken, maar hij verdiende de trui ook wel.”

Van Eetvelt had het verder nog over dé scherprechter van de dag, de Alto de Hazallanas (7,5 km aan 9,2%), die twee keer zal opdoemen. “Ik heb deze klim een paar keer gedaan op stage. Op training is hij extreem zwaar, maar in wedstrijdverband valt het meestal iets beter mee omdat je iets harder fietst. Dan lijkt het wat minder steil. Het zal een lange dag worden, met ruim vierduizend hoogtemeters. Dat zal genoeg pijn doen”, is hij op zijn hoede.

Geplaatst als onderdeel van: Pavel Bittner doet hoed af voor groene trui, Mauro Schmid trots op aanvalspoging

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.