Nederlandse startup presenteert fietscomputer ‘The One’
foto: Absolute Cycling
vrijdag 13 september 2024 om 12:47

Nederlandse startup presenteert fietscomputer ‘The One’

Materiaalzone De Arnhemse start-up Absolute Cycling heeft vandaag een fietscomputer gepresenteerd: ‘The One’, nadat de productie door een recente financieringsronde in Nederland opgestart kon worden. Het apparaat combineert volgens Absolute Cycling ‘een stijlvol design met sublieme functionaliteit’.

The One is ontworpen om de prestaties en het gebruiksgemak van fietscomputers naar een hoger niveau te tillen, volgens het Nederlandse merk, en zou zijn geboren uit een ontwerpfilosofie van nauwkeurigheid en eenvoud. Hij is voorzien van een slanke aluminium behuizing en een 300 PPI-scherm (pixels per inch).

Intern is de fietscomputer voorzien van een reeks sensoren en algoritmes voor een breed scala aan metingen. “The One gebruikt Sensor Fusion om fietsers nauwkeurige en actuele data te laten zien, precies wanneer ze dat nodig hebben. In plaats van het extrapoleren van rijrichting en hellingshoek uit slechts één of twee datasets (bijvoorbeeld gps en barometer) meet The One een breed scala aan data door zijn uitzonderlijk uitgebreide ‘sensor suite’. Door continu gegevens van meerdere interne sensoren te valideren, biedt The One betrouwbare on-screen metingen en nauwkeurige ritbestanden”, stelt het Nederlandse merk in een persbericht.

Twee van die slimme algoritmes zouden Absolute Altitude Technology zijn, wat de hellingshoek tot op een fractie van een graad nauwkeurig kan berekenen, waardoor de actuele en totale hoogte accurater berekend zou worden dan concurrenten. Een andere slimme functie is Absolute Positioning Technology, wat zorgt voor betrouwbare navigatie in omgevingen met zwak of zelfs geen GPS-signaal zoals tunnels, dichte bossen en stedelijke hoogbouw.

Om te zorgen dat de gebruiker zijn ogen zo veel mogelijk op de weg of de trails kan houden, is The One ontworpen met het oog op simpele bediening. “Functies zoals herrouteren, pauzeren en starten worden automatisch uitgevoerd, zonder de fietser af te leiden met verzoeken om bevestiging. Deze minimalistische aanpak vermindert de bedieningslast. Dit zorgt ervoor dat drie knoppen voldoende zijn voor zijn bediening, zonder touchscreen. Scherminstellingen, routeplanning en ritanalyse worden allemaal gedaan via de Absolute Cycling app.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.