WK 2024: João Almeida voert Portugese selectie aan
foto: Cor Vos
dinsdag 17 september 2024 om 16:17

WK 2024: João Almeida voert Portugese selectie aan

Portugal heeft ook zijn huiswerk ingeleverd voor de komende wereldkampioenschappen wielrennen. De bondscoach van het Zuid-Europese land rekent in de wegrit met name op João Almeida en oud-wereldkampioen Rui Costa. In de tijdrit zien we Almeida eveneens aan het werk, net als Nelson Oliveira.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Almeida kende zeker niet de beste aanloop richting WK, aangezien hij wegens een coronabesmetting de Vuelta a España moest verlaten. De vraag is of hij in Zürich zijn sportieve gram kan halen. Het zware klimparcours – met onderweg zo’n 4.500 hoogtemeters – is een goede Almeida wel op het lijf geschreven.

De klimmer kan in de wegrit rekenen op steun van Rui Costa, die in 2013 als eerste Portugees de wereldtitel wist te veroveren. De inmiddels 37-jarige Costa reed toen in Firenze – na een zinderende finale – nog naar de eerder ontsnapte Joaquim Rodríguez toe en versloeg hem vervolgens in een sprint-à-deux. Costa is er elf jaar later dus gewoon weer bij.

De Portugese WK-selectie bestaat verder uit de ervaren hardrijder Nelson Oliveira, de broers Ivo en Rui Oliveira en de enigszins verrassende eend in de bijt: Afonso Eulálio. Deze 22-jarige coureur maakte dit jaar indruk in het Portugese wielercircuit en mag zich – als beloning – opmaken voor de mondiale titelstrijd.

Tijdrit
Portugal mag verder ook twee renners afvaardigen voor het WK tijdrijden van komende zondag. Voor Almeida belooft het een drukke wielerweek te worden, aangezien hij ook zal deelnemen aan de tijdrit. Nelson Oliveira is zoals verwacht ook weer van de partij. Voor de inmiddels 35-jarige coureur is het al de dertiende keer dat hij zal meedoen aan het WK tijdrijden.

Oliveira eindigde bij zijn twaalf eerdere deelnames maar liefst zes keer in de top-10. In 2017 (4e) en 2018 (5e) behaalde hij zijn hoogste uitschieters. Dat de dertiger nog zeker niet is versleten, bewees hij onlangs nog door zevende te worden in de olympische tijdrit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.