Elise Chabbey zoekt na vier jaar Canyon//SRAM andere oorden op
woensdag 18 september 2024 om 18:23

Elise Chabbey zoekt na vier jaar Canyon//SRAM andere oorden op

Elise Chabbey zal na dit seizoen vertrekken bij Canyon//SRAM. De Zwitserse, die de voorbije vier jaar uitkwam voor de Duitse formatie, heeft namelijk een contract bij FDJ-SUEZ. Ze heeft zich voor twee jaar verbonden aan het Franse team.

De 31-jarige Chabbey wist in haar carrière ‘slechts’ twee profoverwinningen te boeken. In 2020 werd ze Zwitsers kampioene op de weg, in 2021 won ze een etappe in de Ronde van Zwitserland. De voorbije jaren verzamelde ze echter wel tal van ereplaatsen in grote wedstrijden.

Zo werd Chabbey dit voorjaar nog vierde in Luik-Bastenaken-Luik. In 2022 eindigde ze ook als vierde in zowel Parijs-Roubaix Femmes, terwijl ze als nummer drie op het podium stond van Dwars door Vlaanderen. Nog een jaar eerder sloot de Ceratizit Challenge by La Vuelta als derde af.

Labous en Vollering
FDJ-SUEZ krijgt volgend jaar een flinke kwaliteitsinjectie. Het team maakte eerder de komst van Juliette Labous wereldkundig. Ook is het een publiek geheim dat Demi Vollering volgend jaar voor de Franse formatie koerst.

Geplaatst als onderdeel van: Cristián Rodríguez verlengt bij Arkéa-B&B Hotels, Abner González is weer prof

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.