WK 2024: Ganna voelt zich na kwakkelperiode weer goed, maar vreest demonstratie Evenepoel in tijdrit
foto: Cor Vos
zondag 22 september 2024 om 08:30

WK 2024: Ganna voelt zich na kwakkelperiode weer goed, maar vreest demonstratie Evenepoel in tijdrit

Filippo Ganna staat vandaag aan de start van het WK tijdrijden, maar in welke vorm? De Italiaan belandde na de Olympische Spelen in een dip. Inmiddels gaat het echter weer beter, laat hij in Zwitserland weten aan onder meer Cyclingnews.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik had wat hoogte- en dieptepunten na de Spelen”, vertelt Ganna, die in Parijs twee medailles pakte. Hij werd achter Remco Evenepoel tweede in de individuele tijdrit en eindigde met Italië als derde in de ploegenachtervolging op de baan.

Kort daarna startte Ganna in de Deutschland Tour en Renewi Tour, maar in beide koersen liep het niet lekker. In de eerste etappe van de Renewi Tour kon hij zelfs het peloton niet volgen, en dus stapte hij op dag twee niet meer op. Ganna was niet ziek, meldde INEOS Grenadiers. Renner en ploeg tastten in het duister over wat er aan de hand was. Wat het ook was, inmiddels gaat het weer beter met Ganna.

“Ik had twee opties”, zegt Ganna nu. “Ik kon ermee stoppen voor 2024 of proberen om hier (op het WK, red.) nog iets te doen. Ik heb voor dat laatste gekozen, ik heb geprobeerd om nog wat vorm te vinden voor het WK. We zullen snel zien of dat het waard was. Ik voel me goed, het zonnetje schijnt en de moraal is hoog. Ik wil niet achterom kijken, ik wil vooruit kijken naar de laatste inspanningen van dit seizoen.”

Ganna heeft er dus weer zin in, maar de kans op goud lijkt hem klein. “Er is slechts één favoriet. We zullen zien met hoeveel tijd hij ons verslaat”, doelt de 28-jarige renner op olympisch kampioen Remco Evenepoel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.