Tiberi houdt Van der Poel van eindzege in Luxemburg: “Geeft moraal voor het WK en Lombardije”
foto: Cor Vos
maandag 23 september 2024 om 08:33

Tiberi houdt Van der Poel van eindzege in Luxemburg: “Geeft moraal voor het WK en Lombardije”

Niet Mathieu van der Poel, maar Antonio Tiberi schreef zondag de Ronde van Luxemburg op zijn naam. De Italiaan pakte in de slotrit genoeg tijd terug op MVDP om de geel-blauwe leiderstrui over te nemen. “Toen ze me op de streep vertelden dat het gelukt was, was ik superblij!”, vertelt Tiberi op de site van zijn ploeg Bahrain Victorious.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Dit is de eerste keer dat ik een rittenkoers win en de eerste keer dat ik een gele trui draag. Ik ben zó blij”, vervolgt de 23-jarige renner. “Het is een fantastische week geweest, met geweldige resultaten. Iedereen in het team deed het geweldig, we waren een hecht team. Luxemburg is ook een mooi land, dus ik heb echt genoten van deze week. Deze zege geeft me ook moraal voor de komende koersen, met name het WK en de Ronde van Lombardije.”

Zoveel mogelijk seconden pakken
Tiberi stond voor de slotrit van de Ronde van Luxemburg vijfde, op tien seconden van leider Mathieu van der Poel. Laatstgenoemde had nog maar twee ploeggenoten over en moest veel zelf oplossen. In de finale gokte de Nederlander en liet hij een groepje van vier rijden. Daarbij zat ook Tiberi.

“Op het finalerondje voelden mijn benen nog beter dan eerder en ik verwachtte veel aanvallen. Ik besloot zelf alles te geven op de langste klim, tot de finish. Ik was met drie andere renners en mijn doel was om zoveel mogelijk seconden te pakken en het klassement te winnen”, aldus Tiberi, die zijn plan zag slagen. Hij won de Ronde van Luxemburg met vijftien seconden voorsprong op Van der Poel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.