Paul Seixas verrast zichzelf met wereldtitel tijdrijden: “Fucking krankzinnig”
foto: Cor Vos
maandag 23 september 2024 om 11:51

Paul Seixas verrast zichzelf met wereldtitel tijdrijden: “Fucking krankzinnig”

Paul Seixas kroonde zich maandag tot wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. Dat had de Fransman zelf niet aan zien komen. “Dit is wel een beetje een verrassing”, zei hij in het flashinterview na afloop.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het was mijn doel om de beste tijdrit van mijn leven te rijden, maar wereldkampioen worden is een fucking droom”, vervolgde Seixas, die vanaf volgend jaar uitkomt voor het WorldTeam van Decathlon AG2R. “Ik droomde hier niet eens van, toen ik hier kwam. Nou ja, een beetje misschien. Maar het was alleen een droom. Vandaag is het realiteit geworden. Het is fucking krankzinnig.”

Seixas had bij de eerste twee tussenpunten een achterstand op Matisse Van Kerckhove, maar hij draaide de rollen in het laatste deel om. “Eerst dacht ik dat het minder zou gaan in het laatste deel. Na vijf kilometer was ik al enorm aan het afzien. Ik dacht: het gaat lang en zwaar worden. Maar de finale was waanzinnig. Ik dacht: misschien ben ik met iets geweldigs bezig. Toen ik over de streep kwam, besefte ik dat er iets heel groots gebeurde. Het is ongelofelijk.”

foto: Cor Vos

Voor Seixas zitten de WK er nog niet op. Hij mikt donderdag ook nog op succes tijdens de wegrit. “Vandaag was een verrassing. Donderdag volgt de echte grote strijd, maar de WK zijn al goed voor mij. De wegrit zal een extra worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.