De ene Nieuw-Zeelander gaat bij Lotto Dstny, een ander komt
Logan Currie - foto: Cor Vos
Youri IJnsen
Niels Bastiaens
maandag 23 september 2024 om 15:43

De ene Nieuw-Zeelander gaat bij Lotto Dstny, een ander komt

Lotto heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van klimmer Reuben Thompson. Hij ziet er zijn landgenoot vertrekken: Logan Currie zoekt volgens bronnen van WielerFlits andere oorden op. De 23-jarige tijdritkampioen van Nieuw-Zeeland is op weg naar EF Education-EasyPost.

Currie is een tweedejaars neoprof, maar fietst pas sinds dit seizoen bij Lotto Dstny. In 2022 werd hij nog vierde op het WK tijdrijden U23, waarna Bolton Equities Black Spoke hem een profcontract aanbod. Hij reed ook al voor de Nieuw-Zeelandse formatie, maar zij sprongen vorig jaar van het Continental-niveau naar het ProTeam-niveau. Een stap die ze nooit hadden moeten maken, want financieel ging de ploeg eraan ten onder. Eind 2023 trok een van de hoofdsponsoren zich terug en hield de ploeg op te bestaan. Vier dagen daarna werd Currie aangekondigd bij Lotto Dstny.

De Nieuw-Zeelander eindigde meteen als vierde in de New Zealand Cycle Classic, al was dat wel in het shirt van de nationale selectie. Daarna werd hij wel Nieuw-Zeelands kampioen tijdrijden voor Lotto Dstny en sprintte hij met Aaron Gate (winnaar), Corbin Strong, Laurence Pithie en George Bennett om de wegtitel. Thompson werd daar overigens zesde. Hij reisde vervolgens via de Tour of Rwanda (zevende) naar Europa, maar daar kwam Currie vooral in een helpersrol terecht. Zijn beste resultaat was een twaalfde plek in de tijdrit van de Baloise Belgium Tour.

Desondanks ligt zijn toekomst wel op WorldTour-niveau, want volgens onze bronnen komt hij volgend seizoen uit voor EF Education-EasyPost. Voor hoe lang hij een contract tekent, is bij ons op dit moment niet bekend. De Lotto-ploeg heeft een lang verleden met renners uit Oceanië. In het verleden stonden onder meer Caleb Ewan, Adam Hansen, Gregory Henderson, Cadel Evans en Robbie McEwen bij de ploeg onder contract. Op dit moment is er met Jarrad Drizners nog een Australiër aan boord en Currie krijgt als Nieuw-Zeelander dus een opvolger met Thompson.

Leegloop
Currie is de volgende in een lange rij met renners die vertrekken bij Lotto Dstny. Thomas De Gendt en Jacopo Guarnieri stoppen ermee, Victor Campenaerts (Visma | Lease a Bike), Pascal Eenkhoorn (Soudal Quick-Step), Andreas Kron (Uno-X), Sylvain Moniquet (Cofidis), Mathijs Paasschens (Bahrain Victorious) en Florian Vermeersch (UAE Emirates) vonden elders emplooi. Ook de Duitser Johannes Adamietz mag vertrekken. Daar tegenover staat momenteel de komst van vier beloften (waaronder toptalent Jarno Widar, voorlopig) en Thompson, Danny van der Tuuk en de onbekende Baptiste Veistroffer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.