Iván Romeo een klasse apart op U23-WK: “Plan was ook om in de slotfase nog te versnellen”
foto: Cor Vos
maandag 23 september 2024 om 18:03

Iván Romeo een klasse apart op U23-WK: “Plan was ook om in de slotfase nog te versnellen”

Voor de start van het WK tijdrijden voor beloften mannen waren vrijwel alle ogen gericht op Alec Segaert, maar niemand bleek opgewassen tegen Iván Romeo. De Spanjaard snelde in Zürich naar een verrassende gouden medaille, na een fabelachtige slotfase. “Dit is de mooiste dag van mijn wielerleven”, zocht Romeo in het flashinterview nog naar de juiste woorden.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Voor sommige mensen is dit misschien een verrassing, maar voor mezelf… Dit is de mooiste dag van mijn leven. Ik heb hier zo hard voor gewerkt. Alleen de mensen om me heen wisten dit. Ik verblijf hier nu al tien dagen, met mijn vader. Hij heeft een week vrij genomen om hier bij te zijn en me met alles te helpen. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik heb er geen woorden voor. Het is de gelukkigste dag in mijn leven.”

Romeo kreeg een mooi tijdritparcours voorgeschoteld in Zürich, met een lastige tussenfase en biljartvlakke finale van goed tien kilometer. “Ik hou van de beklimmingen en afdalingen, maar je bent nooit zeker van je zaak. Aan het begin van de dag viel er wat regen en daardoor lag het parcours er wat nat bij.

Iván Romeo, op weg naar de wereldtitel in het tijdrijden – foto: Cor Vos

“Ik dacht eigenlijk dat ze nog onder mijn tijd zouden duiken”, vervolgt de nieuwe wereldkampioen tegen de klok. Romeo wist echter het verschil te maken in het laatste, vlakke deel naar de finish. “Mijn pacing plan was ook om in de laatste tien kilometer te versnellen, maar ik had niet verwacht dat ik nog de kracht zou hebben om het ook daadwerkelijk te doen.”

“Ik wist dat Alec Segaert de laatste man was die zou binnenkomen. Ik had verwacht dat hij me nog zou kloppen, maar mijn laatste deel was fantastisch. Ik heb in die laatste tien kilometer aan veel dingen gedacht, maar het waas om gewoon verder te pushen, voor mijn familie, vrienden en andere mensen om me heen. Dit is de gelukkigste dag van mijn leven”, besluit een verbouwereerde Romeo.

EENDAG

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.