Thuisfavoriet Christen snelt ondanks ademhalingsproblemen naar bronzen plak: “Had meer ingezeten”
foto: Cor Vos
maandag 23 september 2024 om 18:51

Thuisfavoriet Christen snelt ondanks ademhalingsproblemen naar bronzen plak: “Had meer ingezeten”

De tweede WK-medaille voor thuisland Zwitserland is een feit. Na de zilveren plak van Jasmin Liechti in de tijdrit voor beloften vrouwen, snelde Jan Christen maandag naar brons in de tijdrit voor U23-mannen. En dat terwijl hij onderweg kreeg af te rekenen met maagproblemen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Dat vertelde Christen in gesprek met Eurosport, op een moment dat hij nog niet zeker was van een medaille. “Ik keek heel erg uit naar deze tijdrit. Ik voelde me ook vrij goed van bij de start, maar daarna kreeg ik last van mijn maag en kon ik niet goed meer ademen.”

“Er was iets mis met mijn maag”, vervolgt de 20-jarige renner, die dit seizoen namens UAE Emirates al indruk heeft gemaakt bij de profs. “Ik weet niet wat het is. Ik probeerde tijdens de race nog over te geven, in de hoop weer normaal te kunnen ademen. Maar er zat iets vast.”

“Ik heb daarna maar geprobeerd om zoveel mogelijk af te zien, om zo snel mogelijk de finish te bereiken. Ik ben wel blij met mijn prestatie, maar er had zeker meer ingezeten. Het is wat het is. Ik ben nu voorlopig tweede, maar ik hoop dat ik aan het einde van deze tijdrit ook nog op het podium sta.”

Jan Christen is duidelijk tevreden met brons – foto: Cor Vos

En dat bleek ook zo te zijn, want Christen mocht na afloop plaatsnemen op het laagste schavotje. De Zwitserse wielertopper in spe finishte uiteindelijk als derde, op veertig seconden van de verrassende wereldkampioen Iván Romeo. Zilver is er voor de Zweed Jakob Söderqvist.

EENDAG

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.