WK 2024: Michael Leonard ziet tijdritkansen in rook opgaan vanwege een illegale fiets
foto: Cor Vos (archief)
maandag 23 september 2024 om 19:21

WK 2024: Michael Leonard ziet tijdritkansen in rook opgaan vanwege een illegale fiets

Michael Leonard werd voor de start van het WK tijdrijden voor beloften mannen gezien als een van de outsiders voor een medaille, maar de Canadees finishte uiteindelijk ver in de achterhoede, op vijfeneenhalve minuut van winnaar Iván Romeo. Wat blijkt nu: Leonard begon met behoorlijk wat vertraging aan zijn tijdrit.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Dit had alles te maken met een… illegale fiets. “De fiets bleek niet legaal tijdens een laatste check voor de start. Ik begon dus met vertraging aan mijn tijdrit en wilde daarna de andere renners niet in de weg rijden”, legt de 20-jarige Canadees, die in het dagelijks leven uitkomt voor INEOS Grenadiers, uit aan Cycling Pro Net.

“Mijn tijdrit was zo eigenlijk al voorbij voor ik goed en wel vertrokken was. Ik ben natuurlijk teleurgesteld, voor mezelf, de mensen om me heen en de mensen die naar het parcours zijn afgezakt om te komen kijken.”

“Ik moet ook mijn excuses aanbieden, aangezien het uiteindelijk mijn verantwoordelijkheid is dat mijn fiets in orde is”, steekt Leonard de hand in eigen boezem. De jongeling weet alleen niet waarom zijn fiets is afgekeurd door de wedstrijdjury. “Wat er mis is met mijn fiets? Geen idee”, besluit hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.