Cat Ferguson pakt nu wél wereldtitel: “Nog specialer na de eerdere teleurstellingen”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 24 september 2024 om 11:25

Cat Ferguson pakt nu wél wereldtitel: “Nog specialer na de eerdere teleurstellingen”

Er stond dinsdagochtend geen maat op Cat Ferguson tijdens het WK tijdrijden voor junioren vrouwen. De Britse bemachtigde met overmacht de wereldtitel. “Het is ongelofelijk”, zei de 18-jarige renster in het flashinterview na afloop.

In 2023 werd Ferguson tweede op het WK op de weg in Glasgow en in februari dit jaar pakte ze het zilver op het WK veldrijden in Tábor. Nu is er dus goud. “De teleurstellingen die ik eerder heb gehad, maakt deze regenboogtrui nog specialer”, klinkt het. “Het proces voorafgaande aan deze tijdrit was ook heel speciaal. Ik moet zoveel mensen bedanken. Ik kan de woorden niet vinden op dit moment, maar ik ben ze allemaal heel dankbaar.”

Movistar
De 18-jarige Ferguson loopt momenteel stage bij Movistar, waar ze volgend jaar definitief haar profdebuut zal maken. Voor het Spaanse team won ze onlangs al de openingsrit van de Tour de la Semois. “Het is het beste team wat er is. Ik heb al wat profkoersen met ze gedaan, dus ik heb al wat meiden ontmoet. Ik ben heel goed opgevangen. Om hen bij me te hebben, is heel speciaal.”

Na de finish werd Ferguson opgevangen door haar ouders. “Mijn vader en moeder zijn er al bij vanaf de start van mijn wielercarrière tot nu. Om hen nu bij me te hebben, is zó speciaal.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.