Patrick Lefevere: “Dubbel Giro-Tour realistisch voor Remco Evenepoel in 2025”
Evenepoel in de Tour de France van 2024 - foto: Cor Vos
dinsdag 24 september 2024 om 12:19

Patrick Lefevere: “Dubbel Giro-Tour realistisch voor Remco Evenepoel in 2025”

Tadej Pogacar deed dit jaar iets unieks: hij won achtereenvolgens de Giro d’Italia én de Tour de France. Het is echter niet onmogelijk dat volgend jaar weer een topper zich waagt aan de dubbel, namelijk Remco Evenepoel. Patrick Lefevere, ploegmanager bij Soudal Quick-Step, heeft in gesprek met La Dernière Heure namelijk gesteld dat het ‘realistisch’ is dat Evenepoel de Giro én Tour rijdt.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Lefevere zei eerder nog dat hij Evenepoel in 2025 koersen als Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen ‘wil laten ontdekken’. Daar kwam echter reactie op van Evenepoel zelf, die dat niet zo zag zitten. “Terwijl we hem eigenlijk dit jaar al aan de start van de Primavera wilden brengen”, zegt Lefevere nu. “Een wedstrijd van 300 kilometer kan nuttig zijn. Maar het wielrennen is nu eenmaal veranderd. De grote kanonnen hebben Milaan-Sanremo niet meer nodig als voorbereiding. Zij trainen nu anders.”

“Remco zal zonder twijfel ooit San Remo en de Ronde doen, maar niet nu. Misschien pas nadat hij zijn grote doel bereikt heeft: de drie grote rondes winnen. Nadien, zullen we wel zien. Het zal er vooral op aankomen oog te hebben opdat Remco zich blijft amuseren.”

Giro-Tour?
En Evenepoel zit voor volgend jaar zelf te denken aan de dubbel Giro-Tour, vertelt Lefevere. Eigenlijk had hij dat in 2024 al willen doen. “Remco wou dat graag, maar zijn trainer heeft die plannen gewijzigd. Maar voor 2025 is het wel realistisch. Pogacar heeft aangetoond dat het mogelijk is om de beiden achter elkaar te winnen. Wie Remco kent, weet dat hij daar motivatie uit haalt.”

“Natuurlijk brengt dat een geheel andere voorbereiding met zich mee. Dan moet hij al een eerste keer pieken half april, omdat zijn seizoen dan later zal beginnen. Voor de Giro kan hij dan misschien toch aan de start komen van Milaan-San Remo”, aldus Lefevere.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.