Movistar versterkt zich met uitblinker van Caja Rural-Seguros RGA
woensdag 25 september 2024 om 12:29

Movistar versterkt zich met uitblinker van Caja Rural-Seguros RGA

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het ook in kannen en kruiken. Orluis Aular zal de komende twee seizoenen uitkomen voor Movistar. De 27-jarige Venezolaan verlaat na vijf jaar Caja Rural-Seguros RGA. Voor deze ploeg was hij met name de laatste twee seizoenen zeer succesvol.

Aular – die te boek staat als een puncheur met een goede sprint in de benen – stak vorig jaar al heel wat keren zijn neus aan het venster. Hij boekte meerdere overwinningen op Portugese bodem, werd vierde in de Grand Prix du Morbihan en won bijna een etappe in de Vuelta a España. In de zevende rit naar Oliva moest hij in een chaotische sprint alleen nipt zijn meerdere erkennen in Geoffrey Soupe.

Aular wist na de Ronde van Spanje wel zijn sportieve gram te halen, met eindwinst in de CRO Race. Dit jaar liet hij nog betere resultaten optekenen. De Zuid-Amerikaan won een rit in de Tour du Limousin, was de sterkste in de Trofeo Matteotti en was ook goed voor een batterij aan ereplaatsen. Hij reed dit jaar – naast zijn twee genoemde zeges – al naar 27(!) toptienklasseringen.

foto: Cor Vos

Movistar is onder de indruk van zijn progressie en haalt Aular dan ook aan boord. “Ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat ik ooit op WorldTour-niveau zou koersen. Ik ben zo blij en ook emotioneel. Ik kan Caja Rural niet genoeg bedanken voor de kans die ze me gaven. Ik kan terugkijken op het beste seizoen uit mijn carrière.”

“Ik blijf mijn doelen nastreven, zoals ik mijn hele carrière heb gedaan. Ik probeer een goede allrounder te zijn en wil laten zien dat ik nog steeds ruimte heb om te verbeteren. Ik kan niet wachten om te beginnen!”, is Aular in de wolken met zijn promotie naar de WorldTour.

Geplaatst als onderdeel van: Hengeveld verruilt dsm-firmenich PostNL voor Duits team, Lotto Dstny lijft dochter van Touretappewinnaar in

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.