Dries Van Gestel neemt eerder dan verwacht afscheid van TotalEnergies
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 25 september 2024 om 12:56

Dries Van Gestel neemt eerder dan verwacht afscheid van TotalEnergies

Dries Van Gestel zal dit seizoen niet meer in actie komen. De 29-jarige coureur heeft namelijk een handwortelbeentje gebroken en moet passen voor de resterende najaarskoersen. Voor Van Gestel komt er zo op een vervelende manier een einde aan zijn dienstverband bij TotalEnergies, aangezien hij volgend jaar zal uitkomen voor Soudal Quick-Step.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De afgelopen vijf seizoenen kwam Van Gestel uit voor TotalEnergies. Daarvoor reed hij nog vier jaar voor Sport Vlaanderen-Baloise. Zijn grootste profzege behaalde Van Gestel in 2022 – in het tenue van TotalEnergies – door in Nederland de Ronde van Drenthe te winnen. Dat jaar werd hij ook tweede in het Circuit Franco-Belge, derde in Gent-Wevelgem en de Druivenkoers en zesde in Kuurne-Brussel-Kuurne en Parijs-Tours.

In de voorbije twee seizoenen volgden er geen nieuwe zeges meer, maar Van Gestel reed dit jaar nog wel naar enkele ereplaatsen. Zo mocht hij na de Grand Prix de Denain als derde man mee het podium op.

Van Gestel zal in 2025 niet meer uitkomen voor de Franse formatie van Jean-René Bernaudeau, aangezien hij eerder een contract heeft getekend bij Soudal Quick-Step voor de komende twee seizoenen. De ervaren renner wordt vooral gezien als een versterking voor de klassiekerkern, maar hij kan ook zijn rol spelen in de sprintvoorbereiding.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.