WK 2024: Situatie Zwitserse junior blijft ‘zeer kritiek’, wedstrijden gaan ‘gewoon’ door
Foto: Cor Vos
vrijdag 27 september 2024 om 11:14

WK 2024: Situatie Zwitserse junior blijft ‘zeer kritiek’, wedstrijden gaan ‘gewoon’ door

De Internationale Wielerunie UCI, het lokale organisatiecomité en Swiss Cycling zijn overeengekomen om het resterende programma van het WK wielrennen in Zürich ‘gewoon’ te laten doorgaan zoals gepland. De donderdag van het WK werd getekend door de valpartij van de Zwitserse junior Muriel Furrer, die tijdens de wegrit ten val kwam en in een ‘zeer kritieke toestand’ belandde met een hoofdblessure.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Een dag later kan de UCI in een nieuw persbericht alleen communiceren dat de toestand van de 18-jarige Furrer nog steeds ‘zeer kritiek’ is en dat de drie organiserende partijen ‘extreem bezorgd’ zijn over de situatie.

De partijen gingen ook in overleg met de familie van Furrer. Zij gingen ermee akkoord en wensten dat het resterende programma van het WK wielrennen zou doorgaan zoals eerst gepland.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.