vrijdag 27 september 2024 om 12:28

Puck Pieterse zit met WK in haar achterhoofd: “Maar kans is niet supergroot”

Video Puck Pieterse kan met een fantastisch gevoel naar het WK wielrennen in Zürich uitkijken. Ze heeft na het WK mountainbiken in Andorra immers al een regenboogtrui op zak, maar of daar in Zwitserland een tweede bijkomt, betwijfelt Pieterse voor onze camera.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Misschien zit het in mijn achterhoofd, maar ik weet zelf dat de kans niet supergroot is”, relativeert ze. “Het parcours is selectief, gaat altijd op en af van zodra je op de lokale ronde bent. Het is nooit vlak, een beetje zoals in het mountainbiken. Je gaat altijd ofwel naar boven ofwel naar beneden. Maar nooit dat je even rustig uit kan peddelen in het wiel. Wie weet, hé.”

Iemand die datzelfde voordeel kan uitbuiten, is comeback kid en olympisch mountainbikekampioene Pauline Ferrand-Prévot. “Haar vorm is goed en op deze ronde komen de sterksten naar boven. Ik weet alleen niet hoe ze momenteel fietst in het peloton. Als je met veel stress rondfietst, zit je hoger in je hartslag en dat kost ook energie. Dat herken ik van mijn eerste wedstrijden op de weg. Maar ik hou wel rekening met haar.”

Pieterse zit alleszins goed in haar vel. “Na de Tour de France Femmes heb ik de laatste dingen voor mijn studie gedaan, daarna ben ik naar Andorra gegaan voor het WK mountainbiken. En sindsdien loopt het wel lekker. Niet te veel stress, veel focus op het fietsen. Dat is in Andorra goed gegaan in ieder geval en hopelijk deze week ook.”

Het gevolg van haar sterke Tour de France Femmes, waarin Pieterse de vierde rit naar Luik won en ook nog eens de jongerentrui won, is wel dat er voortaan extra naar haar gekeken. “Ik heb een goede Tour gereden, dus denk ik dat mensen zeker naar mijn gaan kijken. Maar ik sta niet aan de start met de druk van een topfavoriet. Het is goed dat Demi (Vollering, red.) ook in de ploeg zit, we weten allemaal dat ze super in vorm is. Het geeft vertrouwen naar de rest van het team dat zij er ook klaar voor is en die rol op zich neemt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.