Profs mogen vanaf 2025 niet meer starten op het WK voor beloften
foto: Cor Vos
vrijdag 27 september 2024 om 14:46

Profs mogen vanaf 2025 niet meer starten op het WK voor beloften

Isaac Del Toro, Antonio Morgado, Joseph Blackmore… Op de wereldkampioenschappen in Zürich doen bij de beloften ook de nodige profs mee. Daar zal echter verandering in komen. Vanaf het WK van volgend jaar in Rwanda mogen beroepsrenners niet meer meestrijden voor de U23-titels. Dat heeft de UCI laten weten in een persbericht.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Het niveau is ontzettend gestegen bij de U23-mannen, schrijft de UCI. Daarom zullen belofterenners met een contract bij een WorldTeam of ProTeam vanaf volgend jaar niet langer mee mogen doen aan het WK in deze categorie. Deze regel zal ook van toepassing zijn op continentale kampioenschappen, zoals het EK.

Belofterenners die onder contract staan bij een opleidingsploeg van een profteam, bijvoorbeeld voor Visma | Lease a Bike Development, zullen wel gewoon mee mogen doen in de U23-categorie bij WK’s en EK’s. De regels gaan in vanaf het WK in Rwanda in 2025.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.