Hoogerheide krijgt in 2028 opnieuw WK veldrijden op parcours GP Adrie van der Poel
foto: Cor Vos
Youri IJnsen
vrijdag 27 september 2024 om 17:24

Hoogerheide krijgt in 2028 opnieuw WK veldrijden op parcours GP Adrie van der Poel

Vijf jaar na het laatste WK veldrijden keert de UCI in 2028 terug in Hoogerheide. Op het parcours van de Grote Prijs Adrie van der Poel zal de lokale organisatie opnieuw het wereldkampioenschap mogen organiseren. “Wij zijn supertrots dat wij voor de vierde keer een WK in Hoogerheide mogen organiseren!”, vertelt Jan Prop van het organisatiecomité aan WielerFlits.

Eerder was de Brabantse Wal ook al het decor voor de mondiale titelstrijd voor de cyclocrossers in 2009, 2014 en 2023. In die jaren waren respectievelijk Niels Albert, Zdeněk Štybar en Mathieu van der Poel bij de mannen. Bij de vrouwen waren dat twee keer Marianne Vos (2009 en 2014) en Fem van Empel. Het betekent ook dat er in 2028 geen Wereldbeker-manche in het Noord-Brabantse dorp zal zijn. Normaliter is Hoogerheide de afsluiter van het regelmatigheidsklassement.

Het kan overigens zo maar zijn dat Hoogerheide binnenkort nog meer WK’s gaat organiseren.“Voor 2029 hebben we het WK Gravel en het WK voor G-sporters aangevraagd. We willen ons ook meer op het maatschappelijke vlak inzetten”, zei Adrie van der Poel begin dit jaar. Dat doet de organisatie al jaren: ze werkt samen met KIKA om geld in te zamelen.

Wat de aanvraag van het WK Gravel aangaat, betreft dit eentje waarin Hoogerheide samen optrekt met de provincie Noord-Brabant. De gezamenlijk aanvraag zal dus waarschijnlijk betekenen dat het parcours door een groot deel van de provincie zal trekken, met een waarschijnlijke finish in Hoogerheide.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.