Lotte Kopecky gaat ook op WK Gravel voor wereldtitel: “Nog een regenboogtrui zou mooi zijn”
foto: Cor Vos
maandag 30 september 2024 om 12:24

Lotte Kopecky gaat ook op WK Gravel voor wereldtitel: “Nog een regenboogtrui zou mooi zijn”

Lotte Kopecky jaagt aanstaande zaterdag op haar tweede wereldtitel in een week tijd. De kersverse wereldkampioene op de weg reed nog nooit eerder een echte gravelwedstrijd, maar zal nu meedoen aan het WK Gravel in Hallen en Leuven. Dat zei ze in Zürich tegen onder meer Cyclingnews.

“Ik heb in mijn hele leven nog nooit een gravelwedstrijd gereden, maar het wordt leuk”, aldus Kopecky. “Ik kijk er naar uit om een ander soort wedstrijd te rijden. Ik heb gehoord dat er naast veel gravel ook veel asfalt is. Ik ga een verkenning doen als ik terug ben in België.”

“Het zou mooi zijn om nog een regenboogtrui te winnen”, droomde Kopecky. “Het is een doel, maar aangezien ik nooit heb gekoerst op gravel, is het moeilijk om te zeggen waartoe ik in staat ben. Ik wil gewoon genieten van de koers. Maar natuurlijk ga ik proberen om de koers te winnen.”

Strade Bianche
Totaal onervaren op gravel is Kopecky niet. Zo stond ze al meermaals aan de start van de Strade Bianche, een wegwedstrijd die ook voor een groot deel over gravel gaat. Ze wist de voorjaarsklassieker in Toscane zelfs tweemaal te winnen: zowel in 2022 als 2024 was ze de beste in Siena.

Kopecky zal het op het WK Gravel op moeten nemen tegen onder meer Tiffany Cromwell, titelverdedigster Kasia Niewiadoma en de sterke Nederlandse selectie, met onder meer Marianne Vos, Lorena Wiebes en Puck Pieterse.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.