Colombiaans klimtalent (19) tekent bij Movistar: “Het team van mijn idool Nairo Quintana”
Ter illustratie - foto: Cor Vos
maandag 30 september 2024 om 13:30

Colombiaans klimtalent (19) tekent bij Movistar: “Het team van mijn idool Nairo Quintana”

Diego Pescador wordt volgend jaar prof bij Movistar. De 19-jarige Colombiaan heeft een contract voor drie jaar getekend bij het Spaanse team. Hij ligt zo tot eind 2027 vast.

Pescador kwam de voorbije twee seizoenen uit voor GW Erco Shimano, een Continental-team uit Colombia. Hij stak in zijn eerste jaar als belofte al zijn neus aan het venster in onder meer de Tour de l’Avenir, maar brak in 2024 pas echt door. Zo werd hij tweede in G.P. Palio del Recioto (1.2U) en derde in de Trofeo Piva (1.2U), twee prestigieuze eendagskoersen voor beloften in Italië. Daarna volgde een zevende plek in de Tour de l’Avenir.

Idool Nairo Quintana
Voor Pescador is het een droom om bij Movistar zijn profdebuut te maken. “Movistar heeft renners uit Latijns-Amerika altijd heel veel geholpen, het heeft deuren geopend naar koersen aan de andere kant van de wereld”, aldus de jonge klimmer. “De waarheid is dat ik soms wakker word en het nog steeds niet kan geloven dat ik bij hen mijn weg vervolg. Het is een WorldTeam, het is het team van mijn idool, Nairo Quintana, die ik al enorm bewonder sinds ik als kleine jongen televisie keek.”

Pescador wil bij Movistar vooral ‘als persoon’ groeien. “Ik wil hier alles in de praktijk brengen wat ik thuis geleerd heb”, klinkt het. “Daarnaast wil ik ook vechten voor de generatiewisseling die de Colombiaanse fans van ons eisen. Ik weet dat ik bij een goed team kom, waar ik ondersteund zal worden en waar ze het gemakkelijk voor me zullen maken om het goed te doen. Het zal allemaal afhangen van mezelf. Ik moet hard werken, discipline en ambitie hebben, verantwoordelijk zijn en vooruit kijken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.