Visma | Lease a Bike over overstap wereldkampioen Niklas Behrens: “Nog heel veel groeipotentie”
foto: Cor Vos
maandag 30 september 2024 om 14:28

Visma | Lease a Bike over overstap wereldkampioen Niklas Behrens: “Nog heel veel groeipotentie”

Visma | Lease a Bike heeft U23-wereldkampioen Niklas Behrens aangekondigd. In het persbericht van het team laat Grischa Niermann weten dat hij in Behrens een renner met veel groeipotentie ziet: “Hij koerst nog niet zo lang, dus er zit nog heel veel rek in. We hebben er vertrouwen in dat we hem de volgende stap kunnen laten zetten.”

Behrens is pas drie jaar wielrenner. Daarvoor was hij zwemmer en triatleet. In 2024 maakte hij indruk door Duits beloftenkampioen te worden en tweede te worden op het EK. Dit weekend werd hij knap wereldkampioen. Visma | Lease a Bike had hem op dat moment al gecontracteerd voor 2025, 2026 en 2027, meldde WielerFlits al eind augustus. “We hebben hem al langere tijd op de korrel”, gaat Niermann verder.

Behrens zelf is ook in zijn nopjes met zijn nieuwe ploeg: “Ik ben heel erg blij. Dit is een team waar ik al lange tijd naar opkijk vanwege de professionaliteit. Ik hoop dat zij me de komende jaren zullen helpen om mijn specialiteit te ontdekken. Ik ben een goede klassiekerrenner, denk ik. Maar ik wil ook werken aan mijn tijdrit en ik denk dat ik ook best rap aan de meet ben. Dat is toch belangrijk als je koersen wilt winnen.”

Behrens reed dit seizoen overigens voor de opleidingsploeg van Lidl-Trek. De 20-jarige Duitser is na Axel Zingle, Simon Yates, Menno Huising, Tijmen Graat, Victor Campenaerts, Matthew Brennan, Mike Teunissen en Jørgen Nordhagen de negende aanwinst voor 2025.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.