Pogacar kiest tijdens WK eenmalig voor speciale sokken van Nederlandse makelij
foto: Cor Vos
maandag 30 september 2024 om 17:28

Pogacar kiest tijdens WK eenmalig voor speciale sokken van Nederlandse makelij

Materiaalzone Met een indrukwekkende solo schreef Tadej Pogacar gister het WK wielrennen op de weg op zijn naam. Dat deed hij niet alleen op een fiets met bijzondere onderdelen en een uniek design, maar ook nog eens met speciale aerodynamische sokken.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!
Aerodynamische sokken zijn al lange tijd de normaalste zaak van de wereld in het profpeloton. Sockeloen, het sokkenmerk van Jasper Ockeloen, gaat echter nog een stapje verder: zij ontwikkelden The Fastest Sock on the Planet. Dit is een drietal aerodynamische sokken, die voor specifieke snelheden zijn ontwikkeld en net een ander patroon hebben, wat op die snelheid het meest efficiënt de luchtstroom langs de sokken zou laten glijden.

Tijdens de wegrit van het Wereldkampioenschap wielrennen in Zürich, maakte Pogacar gebruik van de 468-variant; volgens Sockeloen de meest aerodynamische sok bij een snelheid van 47 kilometer per uur. Die sok is te herkennen aan de gouden hak en het ribbelpatroon langs de kuit.

Daarbij lijkt Pogi de sokken speciaal voor het WK aangeschaft te hebben; normaliter koest hij namelijk met de aerodynamische sokken van zijn werkgever Team UAE Emirates, die worden geleverd door kledingmerk Pissei.

De gouden hak verraadt dat het om Sockeloen’s ‘Fastest Sock on the Planet’ gaat – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.