Kasper Asgreen heeft laatste koers voor Soudal Quick-Step al gereden
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 3 oktober 2024 om 10:53

Kasper Asgreen heeft laatste koers voor Soudal Quick-Step al gereden

Over een afscheid in mineur gesproken: Kasper Asgreen heeft zijn laatste wedstrijd voor Soudal Quick-Step al gereden. De Deen zou vandaag sowieso nog een rugnummer opspelden voor de Münsterland Giro, maar een blindedarmontsteking gooit roet in het eten.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Kasper Asgreen verschijnt vandaag niet aan de start van de Münsterland Giro. Nadat hij de hele nacht last had van ziekte, werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat hij een blindedarmontsteking heeft, waarvoor een operatie noodzakelijk is. We wensen Kasper een spoedig en volledig herstel!”, laat Soudal Quick-Step weten via sociale media.

De 29-jarige klassiekerspecialist staat nu voor een langere revalidatieperiode: na een blindedarm operatie mag je de eerste vier tot zes weken niet intensief sporten. Asgreen zal dit seizoen dus zeker niet meer in actie komen, aangezien het wielerjaar op zijn einde loopt.

En zo komt er op een vervelende manier een einde aan de samenwerking tussen Asgreen en Soudal Quick-Step. De Deen maakte in 2018 zijn profdebuut voor de Belgische formatie en groeide onder de vleugels van Patrick Lefevere uit tot een succesvolle klassiekerrenner. In 2019 maakte het grote wielerpubliek kennis met Asgreen, aangezien hij dat jaar tweede werd in de Ronde van Vlaanderen.

Een jaar later won Asgreen zijn eerste (voorjaars)klassieker met Kuurne-Brussel-Kuurne, maar zijn grootste successen boekte hij in 2021, met winst in de E3 Saxo Bank Classic en – met name – de Ronde van Vlaanderen. In die laatste koers rekende hij in een sprint-à-deux af met Mathieu van der Poel. Daarna volgden enkele mindere jaren, waarin Asgreen vergeefs op zoek was naar zijn beste benen.

Na ruim zes seizoenen in dienst van Soudal Quick-Step vertrekt Asgreen naar het Zwitserse Tudor Pro Cycling. De transfer is nog niet wereldkundig gemaakt, maar Lefevere vertelde dit in augustus in gesprek met de Ierse wielerjournalist Daniel Benson.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.