Milan Vader vindt nieuwe uitdaging bij sterk Zwitsers ProTeam
Foto: Cor Vos
Kerckhoffs Raymond
vrijdag 4 oktober 2024 om 09:36

Milan Vader vindt nieuwe uitdaging bij sterk Zwitsers ProTeam

Milan Vader komt volgend jaar uit voor het Zwitserse Q36.5 Pro Cycling. Dit ProTeam heeft de ambitie om naar de WorldTour te promoveren. De 28-jarige Vader krijgt bij deze ploeg de mogelijkheid om in bepaalde wedstrijden voor zijn eigen kans te rijden. Meerdere bronnen hebben aan WielerFlits de transfer bevestigd. Vader tekent voor twee jaar, tot eind 2026.

De afgelopen drie jaar kwam Vader voor Visma | Lease a Bike uit. Hoogtepunt in deze jaren was de eindzege in de Chinese WorldTour-koers Gree-Tour of Guangxi in 2023. In het voorjaar van 2022 kwam de Zeeuwse ex-mountainbiker (hij werd op de Olympische Spelen van 2021 nog tiende) zwaar ten val in de Ronde van het Baskenland. Hij lag twaalf dagen in coma waarna een lange revalidatie volgde.

“Het winnen van een aansprekende koers op hoog niveau heb ik altijd in mijn hoofd gehouden na die val”, verklaarde Vader destijds in Guangxi. “De artsen gaven destijds aan dat ze al blij waren dat ik überhaupt weer op een fiets kon zitten. Mijn motivatie was zo groot om weer terug te keren op mijn oude niveau. Een ritzege en het eindklassement hier in China, mijn eerste profzeges: dit wilde ik al zo lang.”

Vader kreeg deze zomer bij Visma | Lease a Bike al te horen dat zijn contract niet verlengd zou worden. Meerdere ploegen toonden vanwege zijn klimcapaciteiten interesse in hem. De uitdaging om geregeld voor eigen kans te kunnen rijden, spreekt Vader het meeste aan. Bij Q36.5 Pro Cycling Team treft Vader ook Sjoerd Bax die van UAE Emirates overkomt. Verder rijden in 2025 ook Fabio Christen, Frederik Frison en Giacomo Nizzolo voor de Zwitserse ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.