Ere Research onthult nieuwe Omnia II CLR45 wielen
foto: Ere Research
vrijdag 4 oktober 2024 om 17:54

Ere Research onthult nieuwe Omnia II CLR45 wielen

Materiaalzone Ere Research heeft een nieuwe variant van de Omnia CLR45 wielen geïntroduceerd. De nieuwe wielen, de Omnia II CLR45, zijn onder meer voorzien van een nieuwe naaf, terwijl de wielen ook een makeover hebben gekregen.

De meest opvallende wijziging van de Omnia II CLR45 is de overgang van een 4-pawl freehubsysteem naar een 36-tands star-ratchetsysteem. De nieuwe Ere Iona S naven, voorzien van Ere custom industriële lagers, zouden ervoor zorgen dat de wielen sneller en consistenter reageren bij een aanzet op de pedalen. Het star-ratchetmechanisme is ontworpen voor kracht, betrouwbaarheid en snelle engagement waardoor de wielen te allen tijde soepel zouden blijven draaien, zelfs onder de zwaarste omstandigheden.

Naast de technische upgrades heeft de Omnia II CLR45 ook een nieuwe look gekregen. Het ‘strakke, moderne’ design waarvoor Ere Research heeft gekozen zou een weerspiegeling moeten zijn van de technologie die in de wielen zit. De Omnia II CLR45 behoudt de prijs van zijn voorganger van €999,-.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.