WK Gravel 2024 in Leuven – Liveblog en updates van strijd met Kopecky en Nederlandse vrouwen
zaterdag 5 oktober 2024 om 08:00

WK Gravel 2024 in Leuven – Liveblog en updates van strijd met Kopecky en Nederlandse vrouwen

Een week na het WK wielrennen in Zürich staat alweer het volgende wereldkampioenschap op het programma: de regio van Hasselt en Leuven organiseert het WK Gravel 2024 en kan rekenen op een indrukwekkend deelnemersveld met heel veel grote namen. Zaterdag rijden de vrouwen en zondag de mannen hun gravel-WK. Bespreek hier de strijd om de medailles bij de elite-categorieën.

Start van de wedstrijden is in Hasselt, gevolgd door een passage door de Brabantse Wouden: Hallerbos, Zoniënwoud, Dijlevallei en Meerdaalwoud. Afhankelijk van de categorie rijden de renners op het eind nog één (of twee) lokale rondes in Leuven. Die lus trekt vanuit Leuven het Meerdaalwoud in tot in Oud-Heverlee. De lus loopt tot in Leuven-stad, waar de kasseitjes van de Ramberg en de laatste gravelstrook in het stadspark op amper een kilometer van de finish de laatste scherprechters zijn.

De elite vrouwen (zaterdag, start om 12.00 uur) rijden over een parcours 135 km met dus eenmaal de lokale lus, weliswaar met twee passages door Leuven centrum. De elite mannen (zondag, start om 12.00 uur) rijden 182 km met tweemaal de lokale lus tussen Leuven en Oud-Heverlee.

Kersvers wereldkampioene Lotte Kopecky siert de startlijst zaterdag, ze treft onder meer Puck Pieterse, Fem van Empel, Marianne Vos, Lucinda Brand, Lorena Wiebes en Silvia Persico. Zondag is het uitkijken naar interessante namen zoals Mathieu van der Poel, titelverdediger Matej Mohoric, Gianni Vermeersch, Jasper Stuyven, Tiesj Benoot, Quinten Hermans, EK op de weg-winnaar Tim Merlier, Isaac Del Toro en crossers als Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Toon Aerts.

In dit WielerFlits Liveblog plaatsen wij zaterdag en zondag meerdere updates waarin je de belangrijkste strijd om de WK-titel kan volgen.

    Om te reageren moet je ingelogd zijn.