Matej Mohoric verdedigde wereldtitel gravel na handblessure: “Tevreden met mijn prestatie”
foto: Cor Vos
maandag 7 oktober 2024 om 08:15

Matej Mohoric verdedigde wereldtitel gravel na handblessure: “Tevreden met mijn prestatie”

Hij moest het wereldkampioenschap op de weg aan zich voorbij laten gaan, maar in en rond Leuven stond Matej Mohoric ‘gewoon’ weer aan de start om zijn wereldtiteltitel gravel te verdedigen. Een titelprolongatie kwam er niet, de Sloveen moest genoegen nemen met een zevende plek. Toch is de renner van Bahrain-Victorious volgens CyclingNews blij met wat hij heeft kunnen laten zien na zijn handblessure.

Tijdens de verkenning van de Italiaanse gravelwedstrijd Sea Otter Europe Girona kwam Mohoric ten val. Onoplettendheid in een afdaling zorgde voor een blessure aan zijn hand hand en de nodige hechtingen. Volgens de renner zelf duurde het een tijdje voordat de wond was genezen en zijn pees niet meer blootlag. Pas na ongeveer een week kon hij letterlijk en figuurlijk weer een vuist kon maken.

Maar een week met een beperkt aantal trainingskilometers is geen optimale voorbereiding voor iemand die zijn wereldtitel wil verdedigen. “Ik ben nog steeds een beetje aan het struggelen met mijn conditie”, gaf Mohoric daarover na afloop van het WK in Leuven aan. Toch zat de winnaar van Milaan-San Remo van 2022 ‘gewoon’ in de voorste groep waaruit winnaar  Mathieu van der Poel en runner-up Florian Vermeersch vertrokken.

En dus maakte hij lange tijd kans op een podiumplek “Het had kunnen eindigen met een medaille, maar dat zat er niet in”, gaf Mohoric zelf aan na afloop. “Ik ging te vroeg in de eindsprint, maar ja, ik ben toch tevreden met mijn prestatie.”

Mohoric koerste van voren mee – foto: Cor Vos

Plannen voor volgend jaar na een teleurstellend 2024
De voormalig wereldkampioen gravel sprak na afloop nog maar eens over zijn liefde voor deze discipline. Dat hij zich thuis voelt op gravel, werd dit jaar wel duidelijk met zijn deelname aan Unbound. De grootste gravelwedstrijd van Amerika. Of Mohoric volgend jaar terugkeert naar de lange wedstrijd weet hij nog niet. “Dat zal moeten worden besloten en gepland met het team. Het hangt af van de belangen van het team.”

Volgens Mohoric moet er sowieso gesproken worden met de ploeg. Zijn formatie, Bahrain-Victorious, kende een teleurstellend 2024. “We zullen bij elkaar komen om te spreken over het seizoen. We hebben niet het beste seizoen gehad met het team, maar we weten wat we beter kunnen doen en we zullen ons richten op het weer op orde krijgen van de zaken voor volgend jaar. Hopelijk hebben we wat meer geluk”, eindigt hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.