Accell vermindert schulden met €600 miljoen dankzij herkapitalisatie
maandag 7 oktober 2024 om 09:33

Accell vermindert schulden met €600 miljoen dankzij herkapitalisatie

Materiaalzone Accell Group kan voorzichtig weer vooruit gaan kijken. Het moederbedrijf van onder meer KOGA, Batavus en Babboe kampt al jaren met financiële malaise, maar door een overeenkomst met een meerderheid van hun financiële stakeholders zijn hun schulden met €600 miljoen verminderd.

Daardoor vermindert de schuldenlast van ongeveer €1,4 miljard naar €800 miljoen; een vermindering van meer dan 40%. Die vermindering weet het Nederlandse bedrijf te realiseren dankzij een herkapitalisatie, wat in dit geval effectief een kwijtschelding van de schulden betreft. De transactie wordt in het eerste kwartaal van 2025 verwacht.

Met de herkapitalisatie gaat tevens een investering van €235 miljoen vers kapitaal gemoeid, wat Accell naar eigen zeggen “een financieel duurzame structuur oplevert evenals een versterkte liquiditeitspositie en de mogelijkheid om in de toekomst te investeren”, zo stellen ze in een persbericht.

Accell was binnen de fietsindustrie één van de voornaamste slachtoffers van de coronapandemie, door enorme voorraadoverschotten. Een terugroepactie van bakfietsproducent Babboe zorgte voor nog meer financiële druk. Nu lijken de grootste problemen achter het Nederlandse bedrijf te liggen, mede doordat de voorraden verkleinen en er serieuze besparingen zijn gedaan. Het bedrijf verwacht dat hun voorraad aan het einde van het kalenderjaar weer op een regulier niveau is.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.