Niels Vandeputte begint seizoen met zege in Frankrijk, meer Belgische overwinningen in vol crossweekend
Niels Vandeputte - foto: Cor Vos (archief)
maandag 7 oktober 2024 om 09:47

Niels Vandeputte begint seizoen met zege in Frankrijk, meer Belgische overwinningen in vol crossweekend

Er waren dit weekend geen UCI-crossen in eigen land, maar over de grens toonden de Belgen zich wel. Zo won Niels Vandeputte met het Brumath Bike Festival (C1) zijn eerste cross van het seizoen. Ook waren er overwinningen voor Laura Verdonschot, Alicia Franck en Victor Van de Putte.

Vandeputte rekende in het Franse Brumath af met Corné van Kessel (tweede) en Loris Louiller (derde), die samen binnenkwamen op negen seconden. Bij de vrouwen waren er podiumplaatsen voor Marion Norbert Riberolle en Nette Coppens, maar ging de zege naar de Nederlandse Leonie Bentveld.

In Tsjechië, in de Grand Prix Ostrova (C1), werden beide wedstrijden gewonnen door Belgen. Victor Van de Putte versloeg in de mannenwedstrijd de jonge Nederlander Guus van den Eijnden, terwijl Alicia Franck naar de overwinning soleerde bij de vrouwen.

Tot slot, was er nog de overwinning van Laura Verdonschot. De 27-jarige renster van De Ceuster-Bouwpunt was thuisrijdster Lucia Gonzalez Blanco de baas in de Trofeo Villa de Gijón (C2). Ze won met 21 seconden voorsprong.

EENDAG
EENDAG
EENDAG
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.