Soudal Quick-Step hevelt talentvolle Italiaan over vanuit opleidingsploeg
foto: Cor Vos
maandag 7 oktober 2024 om 11:08

Soudal Quick-Step hevelt talentvolle Italiaan over vanuit opleidingsploeg

Andrea Raccagni Noviero wordt in 2025 prof bij Soudal Quick-Step. De 20-jarige Italiaan reed de voorbije twee jaar voor de opleidingsploeg van het WorldTeam. Hij heeft een contract getekend tot eind 2027.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Raccagni noteerde voorbije seizoenen de nodige ereplaatsen. Zo werd hij vorig jaar derde in de Dorpenomloop Rucphen (1.2), vierde in de Grote Prijs Rik Van Looy (1.2) en tiende in de beloftenversie van Parijs-Tours.

Dit jaar deed hij nog beter. Raccagni werd in het voorjaar al derde in Brussel-Opwijk, derde in Le Tour des 100 Communes (1.2), tweede in de proloog van de Istrian Spring Trophy én derde in de Kattekoers, oftewel: Gent-Wevelgem U23. Later volgde nog een tweede plaats in de proloog van de Giro d’Italia Next Gen, waarna hij eind juni eindelijk een zege wist te boeken. Hij kroonde zich namelijk tot Italiaans kampioen tijdrijden bij de beloften. Op het EK tijdrijden in Vlaams Limburg reed hij naar een zevende plek, op het WK tijdrijden in Zürich werd hij dertiende.

Klassiekers en tijdrijden
Op basis van zijn uitslagen valt te concluderen dat Raccagni een tijdrijder is, die ook goed uit de voeten kan in het klassieke werk. Hij mag zich de komende drie seizoenen verder ontwikkelen op dit gebied bij Soudal Quick-Step.

Raccagni kwam na het WK in Zürich ook in het nieuws. Een week na het overlijden Muriel Furrer had hij er moeite mee dat de media-aandacht voor het dodelijke ongeval van de Zwitserse junior afnam. De jonge renner deed daarop een emotioneel betoog op sociale media.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.