Belgische wielerbond moet ook op zoek naar nieuwe bondscoach voor baanrenners
foto: Cor Vos (archief)
maandag 7 oktober 2024 om 15:23

Belgische wielerbond moet ook op zoek naar nieuwe bondscoach voor baanrenners

Kenny De Ketele zal na het WK baanwielrennen (16-20 oktober) in het Deense Ballerup zijn taken als bondscoach neerleggen. “Deze beslissing werd na onderling overleg genomen, waarbij De Ketele omwille van persoonlijke redenen zijn coachrol naast zich neer wenst te leggen”, laat Belgian Cycling in een persbericht weten.

De 39-jarige De Ketele startte als bondscoach bij de junioren en combineerde deze functie aanvankelijk met zijn actieve loopbaan als renner. De Ketele was zelf een gevierd baanwielrenner. De Oost-Vlaming veroverde tijdens zijn carrière een wereldtitel in de ploegkoers, werd vice-wereldkampioen in de puntenkoers, behaalde vier bronzen WK-medailles, vijf Europese titels en won ook nog eens 21 zesdaagses.

Na het einde van zijn wielercarrière in 2021 ondersteunde hij vanaf 2022 de Nieuw-Zeelandse hoofdcoach Tim Carswell bij de Belgische baanwielrenners. Carswell heeft wel zijn contract bij de Belgische wielerfederatie verlengd tot en met de volgende Olympische Spelen van Los Angeles, in de zomer van 2028.

Kenny De Ketele in zijn rol als bondscoach – foto: Cor Vos

De Ketele zal dit niet meer meemaken, aangezien hij heeft besloten om afscheid te nemen als bondscoach. “Kenny onderscheidde zich vooral omwille van zijn technische en tactische ervaring, alsook de sterke coaching voor de groepsnummers op de piste”, is Belgian Cycling de oud-renner dankbaar voor zijn geleverde inspanningen.

Opvolging
“In nauwe samenwerking met het coachteam en Cycling Vlaanderen zal Belgian Cycling de komende weken werk maken van de opvolging van Kenny. Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen wensen hem uitdrukkelijk te bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren. We wensen hem alle succes toe in de verdere uitbouw van zijn professionele loopbaan.”

Ondanks het vertrek van De Ketele komt volgens Belgian Cycling “de verdere uitbouw van een sterke toekomstvisie voor het volledige pisteproject richting Olympische Spelen van 2028 niet in het gedrang.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.