Lars Boom kiest net als Demi Vollering voor FDJ-SUEZ
foto: Cor Vos
dinsdag 8 oktober 2024 om 11:21

Lars Boom kiest net als Demi Vollering voor FDJ-SUEZ

Lars Boom stopt als ploegleider bij SD Worx-Protime. De ex-renner maakt namelijk per direct de overstap naar FDJ-SUEZ. Ook Demi Vollering verruilt deze winter SD Worx-Protime voor het Franse team.

De 38-jarige Boom was zelf prof van 2009 tot en met 2019. Hij won een rit in zowel de Vuelta a España als de Tour de France en schreef daarnaast onder meer de Eneco Tour op zijn naam. Na zijn carrière ging hij in 2021 als ploegleider aan de slag bij Liv Racing. Het jaar erop, in 2022, maakt hij de overstap naar SD Worx-Protime. En nu heeft de Nederlander dus getekend bij FDJ-SUEZ. Hij is vooral een versterking voor de staf in de klassiekers, klinkt het op de site van het Franse team.

Spannend
“Lars is de versterking waar we op hebben gewacht”, zegt Stephen Delcourt, algemeen directeur van FDJ-SUEZ, op de ploegsite. “Zijn scherpe tactische gevoel en ervaring als ploegleider op het hoogste niveau zullen hem in staat stellen om, binnen en buiten de koers, bij te dragen aan de vooruitgang die we bij FDJ-SUEZ nastreven.”

Zelf is Boom ook blij met zijn overstap. FDJ-SUEZ is ‘een team dat een mooie toekomst voor zich heeft’, zegt hij. “De visie en het plan van Stephen Delcourt voor het team zijn fascinerend en ik wilde er heel graag deel van uitmaken. Wat er gaat gebeuren, is spannend. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de ontwikkeling van het team.”

Nederlanders
Momenteel rijden er vier Nederlandse rensters voor FDJ-SUEZ, namelijk Loes Adegeest, Nina Buijsman, Amber Kraak en Lauren Molengraaf. Die laatste drie renners hebben nog een contract tot eind 2025. Volgend jaar komt ook Demi Vollering het team versterken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.