Mathieu van der Poel bezorgt Canyon derde wereldtitel Gravel
dinsdag 8 oktober 2024 om 12:52

Mathieu van der Poel bezorgt Canyon derde wereldtitel Gravel

Materiaalzone Mathieu van der Poel was zondag een klasse apart op het WK Gravel in Leuven. Na het passeren van de streep had MVDP alle tijd om rustig af te stappen, zijn fiets in de lucht te tillen en te poseren met deze Canyon Grail CFR. Hij was niet de eerste die zich tot wereldkampioen gravel kroonde met deze fiets.

In 2022, op het eerste WK Gravel in Veneto, ging de regenboogtrui naar Van der Poels Alpecin-Deceuninck-ploeggenoot Gianni Vermeersch. De Belg reed toen ook op een Canyon Grail CFR. En ook Katarzyna Niewiadoma maakte gebruik van dit model van Canyon, toen ze in 2023 de wereldtitel veroverde bij de elite vrouwen. Van der Poel was dus de derde ‘Canyon-renner’ die het WK Gravel won.

Voor Van der Poel was het WK in Leuven zijn enige gravelwedstrijd van 2024. Hij koerst op een parelwitte versie van de Grail CFR, die op bepaalde punten een klein beetje afwijkt van de standaard modellen. Zo maakte Van der Poel geen gebruik van de opbergruimte in het frame van de Grail, maar had hij een CO2-patroon geplakt aan de achterkant van zijn zadelpen. Op die manier kon hij er sneller bij in het geval van een lekke band. Verder reed hij met volledige afmontering van Dura-Ace (52-36T), Vittoria Terreno 38c-banden en een Selle Italia Flite-zadel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.